Header Ads

Reçel Yapımında Bilinmesi Gerekenler - Mutfak Köşesi

   



Reçel: Öncelikle meyveleri bol suda yıkadıktan sonra iyice durulamalısınız. Reçeliniz kaynarken tahta kaşıkla karıştırın ve reçeller için en önemli sorun olan şekerlenmeyi önlemek için limon tuzu yerine limon suyu kullanın. Reçelinizi kavanozlara aldığınızda iyice soğumadan ve üzerindeki hava kabarcıklarını kâğıt havlu yardımı ile almadan kesinlikle ağızlarını kapatmayınız. Reçellerinizi serin ve ışık görmeyen bir yerde sakladığınızda hem kullanım ömrü uzayacak hem de daha sağlıklı olacaktır.


   Reçeliniz şekerlendiyse biraz su koyarak tekrar kaynatabilirsiniz. Şekerlenmiş bir reçeli kabıyla birlikte sıcak suyun içine koyarak da şekerlenmeyi giderebilirsiniz. Eğer şekerlenme çok ise bir kilo reçele bir çay bardağı su ve bir çorba kaşığı alkol ekleyip bir taşım kaynatmanız yeterli olacaktır.

  •     AYVA REÇELİ :  Ayvaları önceden pişirdiğiniz takdirde suyu pelte gibi ve ayvaları da yumuşacık olacaktır. Şekerini ayvalar  yumuşadıktan sonra ekleyin ve kısık ateşte iki saat pişirin.


  • Reçel veya marmelat tarzı yiyecekleri pişirirken tencerenin üzerinde beliren köpük, limon suyunu ekledikten sonra bir defa da ve hafifçe alınmalıdır. 
       NOT: Sık sık köpük alınmamalıdır.




BEĞENDİYSENİZ YORUMLARINIZI EKSİK ETMEYİN 

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.